KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zelenina na kari s vejci

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zelenina na kari s vejci potřebujeme tyto suroviny:

   • 8 vajec
   • 1 květák (asi 1kg)
   • 2 pórky (přibližně po 150 g)
   • 150 g mrkve
   • sůl
   • 1 cibuli
   • 2 lžíce oleje
   • 2 balíčky pikantní kari omáčky (každý na 1/4 l tekutiny) nebo půl litru hotové
   • čerstvě mletý pepř
   • snítku petrželky na ozdobení
Recept zelenina na kari s vejci připravíme takto:
Vejce dáme do studené vody a uvaříme natvrdo (zhruba 10minut). Pak je zchladíme a oloupeme. Květák a pórky očistíme a opereme. Květák rozebereme na růžičky. Pórek nařežeme na kolečka. Mrkev oloupeme, opláchneme a rozkrájíme na kostičky. Květák vaříme v osolené vodě zhruba 10minut. Pak k němu přidáme pórek a mrkev a vaříme ještě dalších zhruba 5minut. Cibuli oloupeme a rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme. Zeleninu necháme okapat, vývar si zachytíme a odměříme z něj ½ litru. Podlijeme jím cibuli a necháme přejít varem. Připravíme si kari omáčku podle návodu. Vejce rozpůlíme. Zeleninu a vejce dáme do omáčky a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Hotovou směs dáme do mísy, případně ještě dochutíme a ozdobíme snítkou petrželky.





zelenina na kari s vejci, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz