KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zámecká roštěná

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zámecká roštěná potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g roštěné
   • 4 vejce
   • 80 g šunky
   • 60 g oleje
   • 200 g mrkve
   • 1/2 konzervy zeleného hrášku
   • špetka cukru
   • půl lžičky mouky
   • mletý černý pepř
   • konzervované brusinky
   • sůl
Recept zámecká roštěná připravíme takto:
K hrášku v nálevu přidáme špetku cukru a lžičku oleje a povaríme. Mrkev nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Podle chuti osolíme. Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a prudce z oboch stran opečeme na oleji. Pak je přendáme na zahřátý talíř, šťávu zaprášime moukou, přidáme sůl a trochu vody a krátce povaříme, až šťáva zhoustne. Vejce (každé zvlášť) rozmícháme v hrnku, do každé porce přimícháme čtvrtinu šunky nakrájené nadrobno a na oleji upečeme 4 tenké omelety. Každou roštěnku položíme na půlku omelety, druhou polovinou ji zakryjeme, na vrch omelety dáme brusinky, obložíme zeleninou, bramborovými hranolky a malými kopečky rýže a zeleninu s rýží polijeme šťávou z masa.





zámecká roštěná, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz