KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zámecká roštěná potřebujeme tyto suroviny: • 600 g roštěné • 4 vejce • 80 g šunky • 60 g oleje • 200 g mrkve • 1/2 konzervy zeleného hrášku • špetka cukru • půl lžičky mouky • mletý černý pepř • konzervované brusinky • sůl Recept zámecká roštěná připravíme takto:
K hrášku v nálevu přidáme špetku cukru a lžičku oleje a povaríme. Mrkev nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Podle chuti osolíme. Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a prudce z oboch stran opečeme na oleji. Pak je přendáme na zahřátý talíř, šťávu zaprášime moukou, přidáme sůl a trochu vody a krátce povaříme, až šťáva zhoustne. Vejce (každé zvlášť) rozmícháme v hrnku, do každé porce přimícháme čtvrtinu šunky nakrájené nadrobno a na oleji upečeme 4 tenké omelety. Každou roštěnku položíme na půlku omelety, druhou polovinou ji zakryjeme, na vrch omelety dáme brusinky, obložíme zeleninou, bramborovými hranolky a malými kopečky rýže a zeleninu s rýží polijeme šťávou z masa. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zámecká roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: roštěná se šunkou a pečeným vejcem, kavkazská roštěná, budvarská roštěná, hovězí roštěná po srbsku, ďábelská roštěná, labužnická roštěná, pastýřská roštěná, zapékaná roštěná se sýrem, hovězí roštěná dušená v mrkvi, maďarská roštěná zámecká roštěná, recept, hlavní jídla |