![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřového masa • 1 kg cibule • česnek • vegetka • mletá sladká paprika • mletá pálivá paprika • mletý kmín • mleté nové koření • majoránka • pepř • 4 lžíce rajského protlaku • 2-3 lžíce kremžské hořčice • 3 dcl piva Recept vepřový víkendový guláš připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na kostičky, část česneku nakrájíme na plátky a část na kostičky. Cibuli a česnek (nakrájený na kostičky) osmahneme na oleji do růžova, přidáme koření, velmi krátce (5 sekund) orestujeme, přidáme maso nakrájené na kostky, znovu orestujeme, pak přidáme pivo a vodu (1:1) a dusíme do měkka - podle potřeby podlijeme vodou. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě (guláš by neměl být příliš hustý), přidáme plátky česneku a trochu rözemnuté majoránky a necháme ještě asi 15 minut povařit. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový víkendový guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kančí guláš se smetanou, bramborový guláš s uzeninou, vepřový mozeček se žampiony, bramborový guláš ii, vepřový guláš, cibulkový guláš, smažený vepřový řízek, smažený vepřový jazyk s česnekem, bramborový guláš, smetanový hovězí guláš vepřový víkendový guláš , recept, hlavní jídla |