KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřový bůček na cibuli

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřový bůček na cibuli potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g prorostlého bůčku
   • 5 cibulí
   • 1 hlava česneku
   • 1 lžička mleté sladké papriky
   • sůl
   • kmín
   • špetka šalvěje
   • 3 lžíce kečupu
Recept vepřový bůček na cibuli připravíme takto:
Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek nasekáme nadrobno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou. Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme nasekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje, zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a za občasného podlévání vlastní šťávou pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Vepřový bůček na cibuli podáváme s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.





vepřový bůček na cibuli, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz