KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřový bůček na cibuli potřebujeme tyto suroviny: • 750 g prorostlého bůčku • 5 cibulí • 1 hlava česneku • 1 lžička mleté sladké papriky • sůl • kmín • špetka šalvěje • 3 lžíce kečupu Recept vepřový bůček na cibuli připravíme takto:
Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek nasekáme nadrobno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou. Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme nasekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje, zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a za občasného podlévání vlastní šťávou pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Vepřový bůček na cibuli podáváme s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový bůček na cibuli nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: přírodní vepřový řízek s fazolemi, vepřový guláš se žampiony, vepřový řízek v županu, vepřový bůček s mrkví, vepřový guláš na víně, vepřový guláš, vepřový mozeček se žampiony, vepřový jazyk v citronové omáčce, plněný vepřový řízek ii, vepřový řízek se švestkami vepřový bůček na cibuli, recept, hlavní jídla |