KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřový jazyk v citronové omáčce

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřový jazyk v citronové omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 vepřové jazyky
   • sůl
   • 3 bobkové list
   • pár kuliček nového koření
   • pár kuliček pepře
   • 1 cibule
   • 2 l vody
   • na omáčku: máslo + hladká mouka + 2 citróny + sůl + cukr + zelená petrželka hladká
Recept vepřový jazyk v citronové omáčce připravíme takto:
Jazyky uvaříme ve 2 litrech osolené vody s bobkovými listy, novým kořením, celým pepřem a celou oloupanou cibulí doměkka (asi hodinu). Pak uvařené jazyky ihned hodíme do studené vody, oloupeme, pokrájíme příčně na plátky, pokropíme vývarem a zatím uchováme v teple. Připravíme máslovou jíšku a tu zavaříme do procezeného vývaru z jazyků a povaříme. Až zhoustne, ochutíme šťávou ze 2 citronů, trochu přisladíme, přidáme podle chuti sůl, nakrájené jazyky a hodně nasekané zelené petrželky. Vepřový jazyk v citronové omáčce podáváme s vařenými brambory.





vepřový jazyk v citronové omáčce, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz