![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové plátky • máslo • 80 g šunky vcelku • 80 g sterilovaného hrášku • 3 vejce • 3 lžíce celozrnné pšeničné mouky • strouhanka • bylinková sůl,olej Recept plněný vepřový řízek připravíme takto:
Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme sterilovaný hrášek bez nálevu, 1 vejce a za stálého míchání necháme ztuhnout. Směs ochutíme bylinkovou solí. Vepřové řízky důkladně rozklepeme, posolíme a do jejich střední části naneseme na ně připravenou směs. Řízky přeložíme napůl, okraje sklepneme paličkou a spíchneme párátky. Řízky obalíme postupně v celozrnné mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Osmažíme je na oleji na mírnějším ohni po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a se salátem z čerstvé zeleniny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněný vepřový řízek II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špenát s vepřovým masem, vepřový guláš se zeleninou na víně, selský vepřový guláš s křenem, smažený kuřecí řízek, zapečené brambory s vepřovým masem, studentský řízek, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, kuřecí řízek se šunkou a nivou, kuřecí řízek v sýrovém těstíčku, hospodský vepřový guláš plněný vepřový řízek ii, recept, hlavní jídla |