KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřové rizoto potřebujeme tyto suroviny: • 300 g vepřové plece • 300 g rýže • 2 lžíce sterilovaného hrášku • 40 g oleje • sůl • 80 g tvrdého sýra Recept vepřové rizoto připravíme takto:
Rýži přebereme, spaříme vroucí vodou, necháme v cedníku okapat, dáme do kastrolu, zalijeme vodou (na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody), osolíme, přikryjeme pokličkou a v předehřáté troubě zvolna dusíme do měkka. Maso krátce osmahneme na oleji, potom vložíme do předehřáté trouby, osolíme a upečeme doměkka. Podle potřeby přelijeme vypečenou šťávou a podlijeme horkou vodou. Měkké maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme sterilovaný hrášek a i se šťávou z masa promícháme s dušenou rýží. Vepřové rizoto podáváme posypané nastrouhaným sýrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto z husích jater, japonské rizoto, vepřové na medu se švestkami, králičí rizoto, benátské rizoto, vepřové maso na divoko, pórkové rizoto, vepřové maso po staročesku, uzenářské vepřové maso v římském hrnci, houbové rizoto s cuketami vepřové rizoto, recept, hlavní jídla |