KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové rizoto

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové rizoto potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g vepřové plece
   • 300 g rýže
   • 2 lžíce sterilovaného hrášku
   • 40 g oleje
   • sůl
   • 80 g tvrdého sýra
Recept vepřové rizoto připravíme takto:
Rýži přebereme, spaříme vroucí vodou, necháme v cedníku okapat, dáme do kastrolu, zalijeme vodou (na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody), osolíme, přikryjeme pokličkou a v předehřáté troubě zvolna dusíme do měkka. Maso krátce osmahneme na oleji, potom vložíme do předehřáté trouby, osolíme a upečeme doměkka. Podle potřeby přelijeme vypečenou šťávou a podlijeme horkou vodou. Měkké maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme sterilovaný hrášek a i se šťávou z masa promícháme s dušenou rýží. Vepřové rizoto podáváme posypané nastrouhaným sýrem.





vepřové rizoto, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz