![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g rýže • 350 g lišek • 2 cibule • 120 g másla • 120 g pancetty • 120 ml smetany ke šlehání • 2 l vývaru • 160 g parmezánu Recept rizoto s liškami připravíme takto:
Na rozpuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme pokrájené lišky a polovinu množství pancetty nakrájené na nudličky a ještě chvíli restujeme. Potom přidáme rýži a opékáme ji. Až je rýže lesklá a zrnka zprůsvitní, zalijeme ji vývarem a při mírné teplotě vaříme (bez míchání). Po 15 minutách přidáme smetanu a lehce promícháme. Hotová rýže musí být al dente a rizoto spíše řidší. Nakonec přidáme zbytek pancetty, který jsme opekli na pánvi. Při podávání porce rizota s liškami posypeme nastrouhaným parmezánem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rizoto s liškami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hříbkové rizoto, benátské rizoto, dýňové rizoto, polské rizoto, rizoto s krevetami a paprikou, kančí guláš s liškami, ovocné rizoto, jahodové rizoto, zapékané brokolicové rizoto, námořnické rizoto rizoto s liškami, recept, hlavní jídla |