KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Rizoto s liškami

Kategorie: hlavní jídla, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rizoto s liškami potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g rýže
   • 350 g lišek
   • 2 cibule
   • 120 g másla
   • 120 g pancetty
   • 120 ml smetany ke šlehání
   • 2 l vývaru
   • 160 g parmezánu
Recept rizoto s liškami připravíme takto:
Na rozpuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme pokrájené lišky a polovinu množství pancetty nakrájené na nudličky a ještě chvíli restujeme. Potom přidáme rýži a opékáme ji. Až je rýže lesklá a zrnka zprůsvitní, zalijeme ji vývarem a při mírné teplotě vaříme (bez míchání). Po 15 minutách přidáme smetanu a lehce promícháme. Hotová rýže musí být al dente a rizoto spíše řidší. Nakonec přidáme zbytek pancetty, který jsme opekli na pánvi. Při podávání porce rizota s liškami posypeme nastrouhaným parmezánem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Rizoto s liškami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

rizoto z kohoutího masa, ovocné rizoto, zeleninové rizoto, jahodové rizoto, šafránové rizoto, kančí guláš s liškami, rizoto janovské, rizoto s kuřecím masem a zeleninou, houbové rizoto, kuřecí rizoto se smetanou a jablky



rizoto s liškami, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz