KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Žampiónové rizoto

Kategorie: hlavní jídla, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept žampiónové rizoto potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g žampiónů
   • 350 g rýže
   • 1 cibule
   • 25 g másla
   • 0,5 dcl bílého vína
   • 40 g strouhaného parmazánu
   • 1 l bujónu
Recept žampiónové rizoto připravíme takto:
Nakrájenou cibuli mírně osmažíme, pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a společně podusíme. Na pánvi na tuku opražíme rýži do sklovita, smícháme s podušenými žampióny, zalijeme vínem a bujónem a dusíme doměkka. Při podávání kopečky rizota posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme petrželkou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Žampiónové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pórkové rizoto, námořnické rizoto, houbové rizoto, kari rizoto se sojovými kostkami, zapékané brokolicové rizoto, zeleninové rizoto, rizoto s pórkem a arašídy, kuřecí rizoto se smetanou a jablky, dýňové rizoto, jamajské rizoto



žampiónové rizoto, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz