![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřové panenky • sůl • 1-2 lžíce tlučeného pepře • 8 velkých stroužků česneku • 250 ml plnotučného mléka • 1 lžíce olivového oleje • 15 g másla Recept vepřové medailonky s česnekovou omáčkou připravíme takto:
Panenku očistíme, opepříme čerstvě nadrceným pepřem, necháme v ledničce uležet. Stroužky česneku oloupeme, rozmáčkneme, vložíme do kastrůlku s mlékem, přivedeme opatrně k varu a s mírně poodkrytou pokličkou vaříme asi půl hodiny. Pak česnek rozmixujeme a přes sítko vlijeme zpět. Panenku nakrájíme na medailonky vysoké 3-4 cm, osolíme, potřeme olivovým olejem a opečeme z obou stran dle libosti (uvnitř by měly být ještě růžové a šťavnaté). Pak přendáme na nahřátý talíř a uchováme v teple. Výpek slijeme do česnekové omáčky a tu vyvaříme do požadované hustoty. Pak odstavíme z plotny a vmícháme lžíci másla. Podáváme s různě upravenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové na kopru, fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou, kotlety s hamburskou omáčkou, dušené kuře s bílou omáčkou, zapečené vepřové maso se zeleninou, plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, pečené brambory s omáčkou po francouzsku, vepřové maso na divoko, zapékané vepřové řízky v rajčatové omáčce, tefteli s okurkovou omáčkou vepřové medailonky s česnekovou omáčkou, recept, hlavní jídla |