KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Pečené brambory s omáčkou po francouzsku

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečené brambory s omáčkou po francouzsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g menších nových brambor
   • 2 lžíce olivového oleje
   • sůl
   • pepř
   • na omáčku: 1 větší stroužek česneku + 70 ml rostlinné oleje + 2 lžíce dijonské hořčice + 2 lžíce jablečného octa + 2 lžíce petrželky najemno nasekané + 1 lžíci krystalového cukru
Recept pečené brambory s omáčkou po francouzsku připravíme takto:
Omyté brambory překrojíme na půlky, vložíme do větší misky, přidáme olivový olej, sůl a pepř a důkladně promícháme. Potom brambory přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut při teplotě 220°C. Zatímco se brambory pečou v troubě, připravíme omáčku: prolisovaný česnek smícháme s octem, cukrem, hořčicí a olejem. Hotové brambory přendáme do misky, smícháme s omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.





pečené brambory s omáčkou po francouzsku, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz