![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • vepřová kotleta nakrájená na plátky • cibule • kyselejší jablka (1 na osobu) • olej • sůl • mletý pepř • mletý zázvor • hladká mouka • máslo • mletá skořice • 1 lžíce cukru krupice Recept vepřové karé s jablky připravíme takto:
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Vysypeme z pánve do misky. Plátky masa jednou stranou namáčíme do mouky a na rozpáleném oleji na pánvi prudce z obou stran opečeme. Opečené maso skládáme do kastrolu pomoučenou stranou nahoru. Až máme všechno maso v kastrolu, podlijeme ho výpekem z pánve zředěným trochou vody, posypeme osmaženou cibulí a pod pokličkou dusíme doměkka. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Na čisté pánvi rozehřejeme kousek másla a jablka na něm opečeme, pak je poprášíme je skořicí a zázvorem a za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě. Až změknou, posypeme je cukrem a necháme chvíli zkaramelizovat. Při podávání talíř dáme vedle plátku masa hromádku jablek a podáváme s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové karé s jablky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušené vepřové ledvinky, vepřové srdce na paprice, vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci, uzenářské vepřové maso v římském hrnci, vepřové nakládané řízky, vepřové žebírko na kmíně, kuřecí rizoto se smetanou a jablky, uzené karé na víně, plněné vepřové řízky, slovinské vepřové filé vepřové karé s jablky, recept, hlavní jídla |