![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g vykostěného vepřového plecka • 4 cibule • 0,5 l piva (nejlépe lehký světlý ležák) • 3 lžíce olivového oleje • 2 lžíce hladké mouky • 4 lžíce másla • sůl • pepř • mletá paprika • bobkový list • tymián Recept vepřové dušené na pivě připravíme takto:
Maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky o průměru asi 5 cm, obalíme je v mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou a zprudka je osmahneme ve velkém hrnci na rozehřátém oleji a pak je vyjmeme. Na pánvi na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji i s tukem do hrnce, přidáme ještě bobkový list a tymián, zalijeme pivem a necháme přejít varem. Pak přidáme kostky masa, promícháme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme asi hodinu. Nakonec vyjmeme bobkový list a zahustíme jíškou ze zbytku mouky a másla. Vepřové dušené na pivě podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové dušené na pivě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušené žampiony s bambusem, hovězí plátky na pivě, vepřové řízky s brynzou, pikantní kuličky na pivě, dušené hovězí maso s křenem, vepřové plátky na smetaně, hovězí na černém pivě, treska na pivě, vepřové žebírko na kmíně, dušené srnčí maso vepřové dušené na pivě, recept, hlavní jídla |