KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Treska na pivě

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept treska na pivě potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg tresčích filet
   • 1-2 pórky
   • 1-2 šalotky
   • 150 ml světlého piva
   • smetana na vaření
   • sůl
   • pepř
   • olej na smažení
Recept treska na pivě připravíme takto:
Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotku oloupeme a nakrájíme. Na pánvičce rozehřejeme olej a pórek se šalotkou na něm orestujeme. Pak zalijeme trochou vody, osolíme a podusíme. Až je pórek měkký, přilijeme pivo a všechno znovu podusíme. Pak přimícháme asi 2 lžíce smetany na vaření a prohřejeme. Tresčí filety omyjeme, osušíme a zlehka osolíme a opepříme. Na jiné pánvičce opečeme z obou stran. Pak každou porci dáme na talíř a zčásti překryjeme pórkovou směsí.





treska na pivě, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz