![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg tresčích filet • 1-2 pórky • 1-2 šalotky • 150 ml světlého piva • smetana na vaření • sůl • pepř • olej na smažení Recept treska na pivě připravíme takto:
Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotku oloupeme a nakrájíme. Na pánvičce rozehřejeme olej a pórek se šalotkou na něm orestujeme. Pak zalijeme trochou vody, osolíme a podusíme. Až je pórek měkký, přilijeme pivo a všechno znovu podusíme. Pak přimícháme asi 2 lžíce smetany na vaření a prohřejeme. Tresčí filety omyjeme, osušíme a zlehka osolíme a opepříme. Na jiné pánvičce opečeme z obou stran. Pak každou porci dáme na talíř a zčásti překryjeme pórkovou směsí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Treska na pivě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na pivě, kachní prsa na černém pivě, uzený úhoř v pivě, treska pečená na zelenině se smetanou, vepřový guláš na pivě, treska na slanině, vepřové dušené na pivě, hovězí guláš na pivě, kachní stehna na pivě, hovězí na černém pivě treska na pivě, recept, hlavní jídla |