KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřová plec na žampionech a smetaně potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 kg plece vcelku • 8 žampionů • 1 cibule • olej • sůl • pepř • kmín • smetana • 2 lžíce hladké mouky Recept vepřová plec na žampionech a smetaně připravíme takto:
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme žampiony nakrájené na plátky a pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec vcelku a ze všech stran ji opečeme. Pak podlijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 35 minut. Měkké maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme smetanou se dvěma lžícemi hladké mouky a dochutíme (pokud chceme omáčky víc, nastavíme ji mlékem). Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová plec na žampionech a smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra po japonsku, kapr na smetaně, vepřová panenka plněná švestkami, pstruzi na smetaně, ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně, vepřová játra na jalovci, amur na smetaně s houbami, králík na smetaně, vepřová játra obalená cibulí, halušky s brokolicí na smetaně vepřová plec na žampionech a smetaně, recept, hlavní jídla |