![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g vepřové panenky • anglická slanina • sůl • pepř • cukr krystal • dijonská hořčice • tuk na vymazání Recept vepřová panenka na slanině připravíme takto:
Plátky slaniny naskládáme na sebe tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položíme podlouhlý špalíček masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a vtlačíme do něj krystalky cukru. Pak zavineme do plátků slaniny a přichytíme jehlou (maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven). Pečeme v mírně předehřáté troubě 25-35 minut. Hotové maso nakrájíme na plátky. Vepřovou panenku na slanině podáváme s rýží nebo vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová panenka na slanině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra s pikantní omáčkou, pstruh na slanině, vepřová játra v jogurtové omáčce, pečená vepřová panenka, treska na slanině ii, vepřová musaka, kovbojské fazole na slanině, pražená vepřová játra, vepřová játra na kyselo, vepřová játra na pikantní způsob vepřová panenka na slanině, recept, hlavní jídla |