![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g vepřové panenky • anglická slanina • sůl • pepř • cukr krystal • dijonská hořčice • tuk na vymazání Recept vepřová panenka na slanině připravíme takto:
Plátky slaniny naskládáme na sebe tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položíme podlouhlý špalíček masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a vtlačíme do něj krystalky cukru. Pak zavineme do plátků slaniny a přichytíme jehlou (maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven). Pečeme v mírně předehřáté troubě 25-35 minut. Hotové maso nakrájíme na plátky. Vepřovou panenku na slanině podáváme s rýží nebo vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová panenka na slanině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: grilovaná vepřová játra s pomeranči, pikantní vepřová játra, vepřová pečeně na kmíně, fazolové lusky ve slanině se sýrem, vepřová játra po japonsku, staročeská vepřová kýta, vepřová plec na žampionech a smetaně, vepřová kýta na pivě, vepřová plec v hamburské omáčce, vepřová játra na kyselo vepřová panenka na slanině, recept, hlavní jídla |