![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g vepřové plece • 60 g ementálu • 2 lžíce zakysané smetany • 2 vejce • 2 lžíce mléka • 2 rajčata • 3 zeleninové papriky • 1 lžíce rajčatového protlaku • 1 cibule • 40 g tuku • sůl • pepř • nadrobno nasekaná zelená petrželová nať Recept vepřová musaka připravíme takto:
Maso umyjeme a nakrájíme na kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, osolíme, opepříme, vložíme zeleninové papriky, oloupaná rajčata nakrájená na plátky a rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vejce rozšleháme s mlékem a nastrouhaným ementálem, zalijeme tím maso a zapečeme v předehřáté troubě. Nakonec pokapeme smetanou a ozdobíme petrželovou natí. Podáváame s dušenou rýží nebo s hranolky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová musaka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová plec na zelenině, pražená vepřová játra, andaluzská vepřová játra, selská vepřová bašta, vepřová panenka na slanině, vepřová kýta na divoko, pikantní vepřová játra, vepřová plec pečená na mléce, křupavá vepřová plec, srbská musaka vepřová musaka, recept, hlavní jídla |