![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové kotlety • 4 plátky uzeného masa (nebo žebírka) • 4 frankfurtské párky • 100 g slaniny • 500 g kyselého zelí • 1 cibule • sůl • pepř • kmín • 1 lžička cukru Recept selská vepřová bašta připravíme takto:
Kotlety naklepeme, potřeme solí a kmínem a upečeme. Uzené maso uvaříme, párky ohřejeme, oboje ozdobně nařízneme a opečeme. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme pokrájené zelí a podusíme. Pak dochutíme pepřem a cukrem. Selskou baštu podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Selská vepřová bašta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: grilovaná vepřová žebírka, vepřová kýta na rozmarýnu, vepřová játra na kyselo, vepřová játra v jogurtové omáčce, staročeská vepřová kýta, vepřová játra na pikantní způsob, vepřová játra na jalovci, vepřová panenka na slanině, zapékaná vepřová panenka, vepřová pečínka s bylinkami selská vepřová bašta, recept, hlavní jídla |