![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 10 vajec • 1 l mléka • sůl • křen • smetana ke šlehaní Recept velikonoční hrudka připravíme takto:
V mléku rozmícháme vejce, osolíme a uvedeme do varu a stále mícháme. Až se vejce v mléku srazí, odstavíme a přecedíme přes gázu, kterou potom zavážeme a necháme odkapat. Hotovou vychladnutou hrudku nakrájíme a ozdobíme šlehačkou, do které vmícháme nastrouhaný křen. Podáváme s pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční hrudka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: velikonoční kapsa, velikonoční sekaná, velikonoční krůtí řízky, velikonoční masová roláda s vejci, kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou, velikonoční hlavička, velikonoční pečeně po švýcarsku, velikonoční pikantní pečeně, velikonoční šunková roláda, velikonoční kuře s nádivkou velikonoční hrudka, recept, hlavní jídla |