KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční krůtí řízky

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční krůtí řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 krůtí kotlety (á 150 g)
   • 1 hlávkový salát
   • 240 g mrkve
   • 4 polévkové lžíce strouhanky
   • sůl
   • pepř
   • 4 polévkové lžíce mouky
   • 2 vejce
   • olej na smažení
   • 2 polévkové lžíce bílého vinného octa
   • 4 polévkové lžíce olivového oleje
Recept velikonoční krůtí řízky připravíme takto:
Salát rozebereme na jednotlivé lístky, omyjeme a necháme okapat. Mrkev očistíme, nastrouháme najemno a smícháme se strouhankou. Krůtí kotlety rozřízneme příčným řezem, ochutíme solí a mletým pepřem, obalte postupně v mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhankové-mrkvové směsi (těstíčko lehce přitlačíme) a smažíme v horkém oleji asi 3 minuty z každé strany (do zlatohněda). Smícháme ocet se solí, pepřem a olivovým olejem. Zálivkou polijeme salátové listy. Velikonoční krůtí kotlety podáváme se smaženými hranolky a listy salátu.





velikonoční krůtí řízky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz