KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou potřebujeme tyto suroviny: • 1 kuře • sůl • 1 lžíce másla • na nádivku: 300 g uzeného vepřového masa + 100 g anglické slaniny + 4 vejce + 1 miska nasekaných mladých kopřiv + trochu nasekané petrželky + muškátový oříšek + mletý černý pepř + 1 hrnek mléka + sůl + 4-5 rohlíků + 4 vejce uvařená natvrdo Recept kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou připravíme takto:
Kopřivy očistíme a natrháme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme v misce nasáknout mlékem. Uzené maso nakrájíme na kostičky, slaninu na plátky a uvařená vejce také na plátky. Do misky s rohlíky přidáme maso, kopřivy, petrželku a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Směs zalijeme 4 rozšlehanými vejci a promícháme. Předehřejeme troubu na 200°C. Kuře omyjeme, osušíme a osolíme, vnitřní dutinu kuřete i prostor pod kůží na prsou naplníme jednou částí nádivky. Dolní otvor zašijeme, nohy kuřete svážeme k sobě a položíme jej do pekáče s máslem a dáme péct. Druhý pekáč vyložíme pečicím papírem, pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny, na to dáme asi polovinou zbylé nádivky, poklademe kolečky uvařených vajec a nakonec zakryjeme zbylou nádivkou. Každou čtvrthodinu kontrolujeme kuře a podléváme vypečenou šťávou (kuře se bude péct asi 30 minut při 200°C, pak zmírníme teplotu na 170°C). Přidáme pekáč s nádivkou a pečeme asi ještě 45 minut. Nádivku je lepší péct zvolna, proto je lepší přidat pekáček do trouby až poté co u kuřete snížíte teplotu. Podáváme s nádivkou nakrájenou na plátky a bramborem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: citronové kuře, pečené kuře s nádivkou, dušené kuře se zeleninou, nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou., tuniský kuřecí kuskus, pečené kuře ii, kuře v alobalu, velikonoční kuře s nádivkou, kuřecí prsa s chřestem a parmazánem, kuře v pivní omáčce kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou, recept, hlavní jídla |