KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept velikonoční hlavička potřebujeme tyto suroviny: • 600 g masa (1/3 uzeného + 1/3 vepřového + 1/3 telecího) • 6 vajec • 30 g tuku • 6 až 10 rohlíků • petrželová nať • 2 lžíce nasekaných mladých kopřiv • sůl Recept velikonoční hlavička připravíme takto:
Všechno maso uvaříme, nakrájíme nadrobno a promícháme ho s nakrájenými rohlíky (předem navlhčenými vývarem z masa), vejci a kopřivami. Osolíme a upečeme ve vymazaném pekáči. Hlavičku můžeme podávat teplou i studenou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční hlavička nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou, velikonoční kapsa, velikonoční kuře s nádivkou, velikonoční šunková roláda, velikonoční pečeně po švýcarsku, velikonoční hrudka, velikonoční pikantní pečeně, velikonoční krůtí řízky, velikonoční sekaná, velikonoční masová roláda s vejci velikonoční hlavička, recept, hlavní jídla |