![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg okounů • 1,5 litru vody • 250 ml vína • 25 g mrkve • 25 g petržele • 30 g cibule • 5 kuliček pepře • 100 g másla • sůl Recept vaření okouni na víně s máslem připravíme takto:
Okouny očistíme, vykucháme a vypláchneme. V hrnci si povaříme vodu, víno, sůl, pepř, mrkev, petržel a cibuli. Pak vložíme opatrně okouny, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme pět až deset minut. Dáváme pozor, aby se nerozvaříli. Vyndáme, okapeme a podáváme polité rozpáleným máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vaření okouni na víně s máslem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na česneku a víně, hovězí na víně s brusinkami, telecí kotlety na víně s parmezánem, kuře na víně, vepřový guláš se zeleninou na víně, kohout na víně, dušená krůta na víně, žampióny na víně a slanině, hovězí ragú na víně se žampiony, hovězí plec na červeném víně vaření okouni na víně s máslem, recept, hlavní jídla |