KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí na víně s brusinkami

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí na víně s brusinkami potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí kližky
   • 3 velké cibule
   • 4–5 lžic oleje
   • 300 ml červeného vína
   • 300 ml hovězího vývaru
   • 2 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • pepř
   • 3 vrchovaté lžíce zavařených brusinek
Recept hovězí na víně s brusinkami připravíme takto:
Maso nakrájíme na drobnější kostky, poprášíme moukou a osolíme a opepříme. Ve velkém silnostěnném kastrolu (který lze dát do trouby), rozehřejeme část oleje, nasypeme do něj kousky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly, a ze všech stran je opečeme do hněda. Pak maso vyndáme. Do kastrolu přilijeme zbytek oleje, nasypeme na plátky nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak vrátíme zpět maso, přilijeme víno a vývar, promícháme, osolíme a opepříme, přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby (180-200°C). Po deseti minutách stáhneme teplotu o dvacet stupňů a maso zvolna dusíme do měkka (asi 1,5 hodiny). Podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vínem. Nakonec přidáme do omáčky brusinky, promícháme a krátce prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo knedlíky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na víně s brusinkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

hovězí pečeně s hříbky, hovězí pečeně s kyselou omáčkou, kuře se žampiony na víně, hovězí kotlíkový guláš, hovězí řízek, dušené hovězí po florentinsku, hovězí srdce na smetaně, bedly na víně, hovězí guláš, hovězí na slanině



hovězí na víně s brusinkami, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz