KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr po staročesku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr po staročesku potřebujeme tyto suroviny:

   • 6 porcí kapra
   • cibule
   • 0,25 l černého piva
   • 0,25 l bílého vína
   • citrón
   • 3 hřebíčky
   • 50 g másla
   • 2 lžičky sardelové pasty
   • 1 lžíce kaparů
   • 40 g hladké mouky
   • sůl
Recept kapr po staročesku připravíme takto:
Kapra naporcujeme a osolíme. Do hluboké pánve nalijeme víno, pivo a čtvrt litru vody, přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, citrónovou kůru, osolíme a vaříme 10 minut. Pak vložíme kapra a zvolna vaříme 15 minut. Na menší pánvi zpěníme 50 g cibule, přidáme sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme procezeným rybím vývarem, přidáme nasekané kapary, citrónovou šťávu, osolíme a za stálého míchání vaříme 20 minut. Při podávání polijeme porce kapra připravenou omáčkou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr v leču, marinovaný kapr, čočka po staročesku, bažant po staročesku, kapr na černo, kapr se žampiony a anglickou slaninou, štědrovečerní nadívaný kapr, kapr na cibuli, kuřecí plátky po staročesku, labužnický kapr



kapr po staročesku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz