KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr po staročesku potřebujeme tyto suroviny: • 6 porcí kapra • cibule • 0,25 l černého piva • 0,25 l bílého vína • citrón • 3 hřebíčky • 50 g másla • 2 lžičky sardelové pasty • 1 lžíce kaparů • 40 g hladké mouky • sůl Recept kapr po staročesku připravíme takto:
Kapra naporcujeme a osolíme. Do hluboké pánve nalijeme víno, pivo a čtvrt litru vody, přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, citrónovou kůru, osolíme a vaříme 10 minut. Pak vložíme kapra a zvolna vaříme 15 minut. Na menší pánvi zpěníme 50 g cibule, přidáme sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme procezeným rybím vývarem, přidáme nasekané kapary, citrónovou šťávu, osolíme a za stálého míchání vaříme 20 minut. Při podávání polijeme porce kapra připravenou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr v sýrovém negližé, kapr po mlynářsku, grilovaný kapr s jablečnou omáčkou, námořnický kapr, kapr s paprikovou omáčkou, kapr dušený na pepři a česneku, kapr na sardeli, kapr v leču, lázeňský kapr, bramborová polévka s kaprem kapr po staročesku, recept, hlavní jídla |