KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na modro v aspiku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr na modro v aspiku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg kapra lysce
   • sůl
   • 250 ml octa
   • 1 telecí nožka
   • 1 vepřová nožka
   • 150 g vepřových kůží
   • kořenová zelenina
   • 100 g cibule
   • 8 pepřů
   • 4 nová koření
   • menší bobkový list
   • tymián
   • 4 želatinové plátky
   • 2 bílky
   • 1 citrón
   • zelená petrželka
Recept kapr na modro v aspiku připravíme takto:
Den před přípravou si v osolené vodě uvaříme telecí a vepřovou nožičku spolu s kůžemi do měkka. Očištěného a vykuchaného kapra nakrájíme na porce, urovnáme do pekáče a zalijeme vařícím osoleným octem tak aby kůže zmodrala. Ocet pak slijeme a přidáme ho do procezeného vývaru z nožiček. Přidáme tam také na tenká kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, tymián a vše povaříme. Kapra dáme do této marinády modrou stranou dolů a uvaříme do měkka přibližně dvacet minut. Necháme ho vychladnout, pak ho opatrně vyndáme a vložíme do většího pekáče. Odvar procedíme, vmícháme do něho želatinu a rozšlehané bílky a za stálého šlehání uvedeme do varu. Pak ho na čtvrt hodiny odstavíme, procedíme, čistý nalijeme na kapra a necháme vychladnout a ztuhnout. Podáváme ozdobený zelenou petrželkou a citronem.





kapr na modro v aspiku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz