![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g vepřové pečeně • 200 g uzeného masa • 1 cibule • 2 rajčata • 1 paprika • 2 dcl vývaru z kostky • 150 nastrouhaného eidamu • 400 g uvařených brambor • olej • petrželka • sůl • pepř Recept valašská velikonoční pečeně připravíme takto:
Plátky vepřového masa naklepeme, opepříme, osolíme a opečeme na oleji. Vyndáme, vložíme do zapékací misky. Na zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, nakrájená rajčata, papriku a petrželku. Pak podlijeme vývarem a ještě chvíli povaříme. Směsí přelijeme vepřové maso v zapékací misce, na to dáme plátky vařených brambor, posypeme sýrem a upečeme v předem vyhřáté troubě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Valašská velikonoční pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: velikonoční mozaiková roláda, velikonoční jehněčí plec, velikonoční nádivka s kůzlečím kořínkem, myslivecká pečeně, telecí pečeně nadivoko, velikonoční hrudka ii, velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem, živáňská pečeně ii, vídeňské velikonoční kuře s nádivkou, velikonoční baba valašská velikonoční pečeně, recept, speciality |