![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g vepřové panenky • 250 g hovězí svíčkové • 250 g skopové kýty • cibule • 2 lžíce červeného vína • sůl • pepř • nové koření • bobkový list • olej Recept živáňská pečeně připravíme takto:
Den předem maso nakrájíme na menší plátky asi 1 cm vysoké, naklepeme, osolíme, posypeme pepřem, novým kořením, bobkovým listem a spolu s kolečky cibule vložíme do kameninové nádoby, zakapeme olejem, polijeme 2 lžícemi červeného vína a necháme v chladu odležet. Po odležení napícháme postupně na špejle či jehly střídavě jednotlivé druhy masa, cibule a plátky slaniny. Vzniklý váleček obalíme alobalem, dobře utěsníme, aby šťáva nevytékala, dáme na otáčecí rošt a zvolna opékáme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Živáňská pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: živáňská pečeně ii, telecí pečeně nadivoko, myslivecká pečeně, valašská velikonoční pečeně živáňská pečeně, recept, speciality |