KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční nádivka s kůzlečím kořínkem

Kategorie: speciality, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční nádivka s kůzlečím kořínkem potřebujeme tyto suroviny:

   • vařený kůzlečí kořínek
   • vařené maso z hlavy
   • 200 g slaniny
   • 4 vejce
   • 4 lžíce krupice
   • cca 700 ml mléka
   • sůl
   • mletý muškátový květ
   • hrst jarních kopřiv
   • petrželka
   • tuk na vymazání pekáčku
Recept velikonoční nádivka s kůzlečím kořínkem připravíme takto:
Krupici s mlékem a solí uvaříme jako hustou kaši a necháme vychladnout. Do ní přidáme nadrobno nakrájené maso, na velice drobounké kousky nakrájenou slaninu, petrželku, kopřivy, muškátový květ, žloutky a sníh z bílků, promícháne a dochutíme solí. Směs dáme na dobře vymaštěný pekáček a upečeme v horké troubě. Velikonoční nádivku s kůzlečím kořínkem podáváme s vařenými brambory.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční nádivka s kůzlečím kořínkem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

valašská velikonoční pečeně, velikonoční baba, velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem, velikonoční baba ii, velikonoční hrudka ii, velikonoční mozaiková roláda, velikonoční baba iii, velikonoční kuřátka, velikonoční jehněčí plec, velikonoční preclíky



velikonoční nádivka s kůzlečím kořínkem, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz