KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept myslivecká pečeně potřebujeme tyto suroviny: • 800 g hovězího masa z kýty • 50 g slaniny • 1 velká cibule • 150 g kořenové zeleniny • 1 rajče • sůl • mletý pepř • 4 zrnka nového koření • 6 zrnek pepře • špetka tymiánu • 1 bobkový list • 70 g sádla • 30 g másla • 0,5 dcl koňaku • na pikantní směs: petrželová nať + 1 lžíce kaparů + 1 sardelka + kyselá okurka + 1 malá cibule + citronová kůra Recept myslivecká pečeně připravíme takto:
Pikantní směs: vše nakrájíme nadrobno, důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny před podáváním uležet. Odleželé maso naklepeme, hustě protkneme slaninou, osolíme a okořeníme. Na pekáč dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a rajče, všechno koření a vše osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a za občasného podlévání horkou vodou je v dobbře vyháté troubě upečeme do měkka. Během pečení maso podléváme červeným vínem. Potom šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme pikantní směs, kterou jsme předtím osmahli na troše másla, podlijeme vodou a důkladně povaříme. Hotovou pečeni ochutíme sklenkou koňaku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Myslivecká pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: myslivecká roláda, živáňská pečeně, živáňská pečeně ii, valašská velikonoční pečeně, telecí pečeně nadivoko myslivecká pečeně, recept, speciality |