KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept velikonoční mozaiková roláda potřebujeme tyto suroviny: • 500 g prorostlého bůčku • 150 g hub • 1 cibule • 50 g sterilované kapie • 40 g hrášku • 3 vejce • 1 dcl mléka • olej • sůl • pepř • 1 lžíce vegety Recept velikonoční mozaiková roláda připravíme takto:
Maso umeleme, ochutíme vegetou a solí, přidáme mléko, promícháme a necháme alespoň 60 minut stát v chladě. Mezitím připravíme náplň tak, že nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájené houby, podusíme a nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Smaženici odstavíme a necháme vychladnout. Mleté maso dáme na mokrý igelit, uděláme z něho placku, na kterou rozprostřeme smaženici. Na smaženici dáme hrášek a na hrášek na kostky nakrájenou nebo celou kapii. Pomocí igelitu zavineme rolku, tu dáme do alobalu a konce alobalu dobře zatočíme. Dáme do pekáče, přilijeme asi 1,5 dcl vody a pečeme v předehřáté troubě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční mozaiková roláda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: velikonoční jehněčí plec, velikonoční hrudka ii, velikonoční nádivka s kůzlečím kořínkem, myslivecká roláda, vídeňské velikonoční kuře s nádivkou, velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem, velikonoční baba iii, velikonoční baba ii, velikonoční kuřátka, valašská velikonoční pečeně velikonoční mozaiková roláda, recept, speciality |