![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g uzené krkovičky • 400 g brambor • 100 g kysaného zelí • 2 vejce • 2 stroužky česneku • 1 jablko • 4 lžíce hladké mouky • 1 lžíce majoránky • mletý černý pepř • sůl • sádlo na pečení Recept uzená krkovička v bramboráku připravíme takto:
Uzené maso opláchneme a osušíme. Kysané zelí necháme v sítu důkladně okapat. Jablko nastrouháme na hrubo a promícháme s kysaným zelím. Zelnou směsí obalíme maso a necháme ho nejméně 30 minut marinovat. Brambory nastrouháme do větší mísy, rukama z nich vymačkáme přebytečnou vodu a tu slijeme. K bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a majoránkou a zahustíme hladkou moukou. Dobře promícháme - těsto by mělo být hustější. Pekáč vymažeme sádlem, odleželé uzené maso i se zelím pečlivě obalíme v bramborákovém těstě, položíme do pekáče a pečeme asi 80 minut v předehřáté troubě při 180°C. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a případně i pivem (bude mít lepší chuť). Upečené maso nakrájíme na plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzená krkovička v bramboráku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená krkovička, uzené maso v bramboráku, vepřová krkovička se sýrovou kůrkou, uzená kotleta s jogurtem a pažitkou, uzená plec se zeleninou, krkovička v listovém těstě, zeleninová směs v bramboráku, uzená kýta s červenou čočkou, uzená rolka s hrachovým pyré, krkovička na hořčici uzená krkovička v bramboráku, recept, hlavní jídla |