KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept krkovička na cibuli potřebujeme tyto suroviny: • 5 plátků krkovičky • 5 cibulí • 5 stroužků česneku • 150 g sádla • sůl • pepř • cukr • masový vývar Recept krkovička na cibuli připravíme takto:
Plátky krkovičky osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru, potřeme česnekem a pokapeme olejem, naskládáme do uzavíratelné dózy a necháme odležet minimálně přes noc (lépe dva dny) v ledničce. Pak na rozpáleném sádle orestujeme maso, pak jej vyjmeme a ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme asi půl litru vývaru, vložíme zpět orestované maso, podle potřeby osolíme a dusíme. Až je maso měkké, šťávu vydusíme, aby vznikla hustší omáčka. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krkovička na cibuli nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečený zajíc na cibuli, vepřový jazyk na cibuli, filé na cibuli a slanině, pivařská krkovička, pečený losos na cibuli, zajíc pečený na cibuli, prokládaná krkovička, krkovička na hořčici, krkovička s jablky a cibulí, hovězí maso na cibuli krkovička na cibuli, recept, hlavní jídla |