KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Uzené maso v bramboráku

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept uzené maso v bramboráku potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g uzeného masa
   • 500 g brambor
   • asi 80 g hladké mouky
   • 1 vejce
   • 4 stroužky česneku
   • majoránka
   • sůl
   • pepř
   • celý kmín
   • olej
Recept uzené maso v bramboráku připravíme takto:
Uzené maso uvaříme doměkka, nakrájíme na plátky. Brambory oškrábeme, na jemném struhadle nastrouháme. Slijeme tekutinu, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, trochu kmínu, vejce a osolíme. Promícháme a zahustíme podle potřeby moukou. Na rozehřátý tuk na pánev nalijeme těsto, lehce rozetřeme a na něj položíme plátek uzeného. Na plátek nalijeme další vrstvu těsta, rozetřeme po celé ploše masa a smažíme z obou stran dozlatova.





uzené maso v bramboráku, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz