![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g úhoře • 40 g másla • 1,5 dcl bílého vína • šťáva z 1 citrónu • 2 žloutky • sůl • pepř • máta • kerblík • petrželka Recept úhoř dušený s bylinkami připravíme takto:
Očištěného úhoře naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do kastrolku s rozpuštěným máslem, nasekanými bylinkami a dusíme asi 12 minut. Pak zalijeme vínem, doplníme vodou tak, aby porce byly potopeny, a dusíme doměkka (asi 10 minut). Měkké maso přeložíme do mělké mísy. Žloutky smícháme s cirónovou šťávou, postupně přidáváme horký vývar z úhoře, osolíme, opepříme, dobře rozšleháme, nalijeme na úhoře a vychladíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Úhoř dušený s bylinkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík dušený se žampiony a brambory, pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami, dušený losos na másle, vepřová pečínka s bylinkami, dušený brzlík, zaječí hřbet podušený s rajským protlakem, dušený kapr s karotkou, úhoř na šalvěji, dušený králík, dušený králík s křenem úhoř dušený s bylinkami, recept, hlavní jídla |