KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Úhoř dušený s bylinkami

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept úhoř dušený s bylinkami potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g úhoře
   • 40 g másla
   • 1,5 dcl bílého vína
   • šťáva z 1 citrónu
   • 2 žloutky
   • sůl
   • pepř
   • máta
   • kerblík
   • petrželka
Recept úhoř dušený s bylinkami připravíme takto:
Očištěného úhoře naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do kastrolku s rozpuštěným máslem, nasekanými bylinkami a dusíme asi 12 minut. Pak zalijeme vínem, doplníme vodou tak, aby porce byly potopeny, a dusíme doměkka (asi 10 minut). Měkké maso přeložíme do mělké mísy. Žloutky smícháme s cirónovou šťávou, postupně přidáváme horký vývar z úhoře, osolíme, opepříme, dobře rozšleháme, nalijeme na úhoře a vychladíme.





úhoř dušený s bylinkami, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz