![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • hovězí maso přední • tuk • cibule • sůl • paprika mletá • kmín • pepř mletý • voda pitná • mouka hladká • rajčata oloupaná • paprikové lusky • čerstvé brambory oloupané • majoránka Recept uherský guláš připravíme takto:
Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso. Přidáme papriku, zamícháme a zalijeme malým množstvím vlažné vody. Okořeníme pepřem a kmínem, přikryjeme poklicí a dusíme. K téměř měkkému hovězímu masu přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a paprikové lusky. Guláš zahustíme zásmažkou připravenou z tuku a z mouky a dovaříme do měkka. Okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby přisolíme a ještě krátce podusíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uherský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: mléčný guláš, tatranský guláš, fazolový guláš santa fe, bramborový guláš s uzeninou, prezidentský guláš, kozí guláš, hovězí guláš jadran, vepřový guláš s kysaným zelím, maďarský guláš z bažanta, srbský guláš uherský guláš, recept, hlavní jídla |