KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Uherský guláš

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept uherský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • hovězí maso přední
   • tuk
   • cibule
   • sůl
   • paprika mletá
   • kmín
   • pepř mletý
   • voda pitná
   • mouka hladká
   • rajčata oloupaná
   • paprikové lusky
   • čerstvé brambory oloupané
   • majoránka
Recept uherský guláš připravíme takto:
Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso. Přidáme papriku, zamícháme a zalijeme malým množstvím vlažné vody. Okořeníme pepřem a kmínem, přikryjeme poklicí a dusíme. K téměř měkkému hovězímu masu přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a paprikové lusky. Guláš zahustíme zásmažkou připravenou z tuku a z mouky a dovaříme do měkka. Okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby přisolíme a ještě krátce podusíme.





uherský guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz