![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 100g žampiónů • 20g slaniny • pepř • kmín • 3 lžíce sádla • 1 středné velká cibule • 500g srnčího masa bez kosti • 200g vepřového masa • mletá sladká paprika • sůl • vývar z kostí • 1/2 kostky masoxu • 40 g kečupu • 1 lžíce kysané smetany • hladká mouka na zahuštění • 1 dl červeného vína Recept srnčí guláš se žampiony připravíme takto:
Houby dusíme na slanině s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na kostky rozkrájené maso (srnčí i vepřové), osolíme a dusíme. Když se maso vydusí do tuku, zaprášíme je mletou paprikou, osmahneme a podlijeme vývarem. Po dobu dušení podléváme vývarem z kostí, ve kterém jsme rozpustili půl kostky masoxu. Po změknutí přidáme kečup, kysanou smetanu rozšlehanou s moukou a červené víno. Krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí guláš se žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový guláš se smetanou, pikantní srnčí játra, pivní guláš z hovězích líček, telecí pivní guláš, srnčí po pytlácku, pivní guláš, sikulský guláš na vojvodinský způsob, kuřecí guláš s houbami, houbový guláš se špenátovými noky, mufloní guláš srnčí guláš se žampiony, recept, hlavní jídla |