![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové kotlety • 400 g kysaného zelí • 1 jablko • 1 cibule • 100 ml kysané smetany • hladká mouka • sůl • cukr • ocet • mletá sladká paprika • olej Recept uherské vepřové kotlety připravíme takto:
Vepřové kotlety po nařízneme po stranách a lehce naklepeme. Nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji, vmícháme lžičku mleté papriky a osolíme, přidáme kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nakrájené zelí, oloupané a na nudličky nakrájené jablko, lžičku cukru, trochu octa a dusíme do měkka. Ve smetaně rozmícháme trochu hladké mouky, tou omáčku zahustíme a ještě několik minut povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uherské vepřové kotlety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: parmské kotlety, pikantní vepřové kotlety, plněné vepřové řízky, zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami, zapečené kotlety, vepřové maso na divoko, vepřové maso s kedlubnou, uzené smažené kotlety, námořnické kotlety, kotlety se zelím uherské vepřové kotlety, recept, hlavní jídla |