![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové kotlety • 400 g kysaného zelí • 1 jablko • 1 cibule • 100 ml kysané smetany • hladká mouka • sůl • cukr • ocet • mletá sladká paprika • olej Recept uherské vepřové kotlety připravíme takto:
Vepřové kotlety po nařízneme po stranách a lehce naklepeme. Nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji, vmícháme lžičku mleté papriky a osolíme, přidáme kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nakrájené zelí, oloupané a na nudličky nakrájené jablko, lžičku cukru, trochu octa a dusíme do měkka. Ve smetaně rozmícháme trochu hladké mouky, tou omáčku zahustíme a ještě několik minut povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uherské vepřové kotlety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí kotlety po anglicku, vepřové maso v pivní omáčce, plněné vepřové řízky, vepřové chilli, uherské smažené tvarůžky, kotlety po staročesku, vepřové kapsy s houbami, vepřové koleno na medu, vepřové ledvinky s jablkem, vepřové maso na smetaně uherské vepřové kotlety, recept, hlavní jídla |