Námořnické kotletyKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept námořnické kotlety potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřových kotlet bez kostí • 2 cibule • 8 stroužků česneku • 3 sterilované okurky • 1 menší plechovka sterilovaných žampionů • 50 ml olivového oleje • 5 lžic rajského protlaku • 1 šlehačka • jíška • worchesterová omáčka • pepř Recept námořnické kotlety připravíme takto: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájený česnek i okurky, zalijeme vodou (množství dle potřeby) a dusíme 10 až 15 minut do změknutí.
Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worchesterové omáčky, zahustíme jíškou a mírně povaříme. Nakonec přilijeme šlehačku a dochutíme.
námořnické kotlety, recept, hlavní jídla |
|