KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Parmské kotlety

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept parmské kotlety potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 telecí kotlety
   • strouhaná houska
   • 2 vejce
   • 100 g parmezánu
   • 0,25 l mléka
   • 150 g másla
   • 25 g hladké mouky
   • 2 žloutky
   • sůl
Recept parmské kotlety připravíme takto:
Telecí kotlety pečlivě odblaníme a naklepeme. Osolíme je a obalíme ve vejcích a ve strouhané housce. Na pánvi se 100 g másla je usmažíme do zlatova. Vložíme je do ohnivzdorné misky vymazané máslem, poklademe tenkými šupinami parmezánu a v horké troubě dobře prohřejeme. Potom je přelijeme bešamelem připraveným z 30 g másla, 25 g mouky, čtvrt litru mléka, dvou žloutků, soli a jemně nastrouhaného parmezánu. Ještě krátce zapečeme, než začne bešamel hnědnout.





parmské kotlety, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz