![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg tresčích filet • 1-2 pórky • 1-2 šalotky • 150 ml světlého piva • smetana na vaření • sůl • pepř • olej na smažení Recept treska na pivě připravíme takto:
Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotku oloupeme a nakrájíme. Na pánvičce rozehřejeme olej a pórek se šalotkou na něm orestujeme. Pak zalijeme trochou vody, osolíme a podusíme. Až je pórek měkký, přilijeme pivo a všechno znovu podusíme. Pak přimícháme asi 2 lžíce smetany na vaření a prohřejeme. Tresčí filety omyjeme, osušíme a zlehka osolíme a opepříme. Na jiné pánvičce opečeme z obou stran. Pak každou porci dáme na talíř a zčásti překryjeme pórkovou směsí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Treska na pivě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na pivě, kapr na pivě, kachní prsa na černém pivě, pečená treska s parmazánem, hovězí nudličky na pivě, kachní stehna na pivě, vepřové dušené na pivě, vepřová kýta na pivě, hovězí plátky na pivě, hovězí na pivě treska na pivě, recept, hlavní jídla |