![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 60 dkg telecího plecka • 1 velká mrkev • stejně velký kus celeru • 1 petržel • 1 cibule • špetka muškátového květu • 2 lžíce másla • šálek sladké smetany • 2 lžíce hladké mouky • sůl • 1 dcl mléka • 0,75 l vody • 1 lžička citronové šťávy Recept telecí ragú připravíme takto:
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky velké asi 2x2 cm, dáme do osolené vroucí vody, přidáme nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. Mezitím na pánvi na rozpuštěném másle lehce opražíme mouku, zalijeme mlékem, přidáme vývar z masa a povaříme asi 15 minut. Pak přidáme muškátový květ, rozmixovanou zeleninu, smetanu a zbytek vývaru s masem, dochutíme solí a ještě lehce povaříme. Nakonec zakápneme trochou citronové šťávy. Telecí ragú podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí ragú nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sekaná telecí pečeně, zámecký telecí paprikáš, telecí rizoto, přírodní telecí řízky na paprice, smažený telecí mozeček, telecí kýta na hříbkách, telecí filé marina, telecí na kmíně, vaječné ragú, smažené telecí řízky telecí ragú, recept, hlavní jídla |