KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zámecký telecí paprikáš potřebujeme tyto suroviny: • 800 g telecího plecka • 1 cibule • 50 g mrkve • 50 g celeru • 30 g hrášku bez nálevu • 80 g žampiónů • 40 g kapie • 80 g másla • sůl • 10 g mleté červené papriky • 40 g mouky • 1 citrón • 1 dcl sladké smetany • 0,5 dcl šlehačky Recept zámecký telecí paprikáš připravíme takto:
Na másle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme červenou papriku, sůl a maso nakrájené na kostky a dusíme do poloměkka. Potom přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, hrášek a nakrájené žampióny. Až bude maso měkké, zahustíme smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, a ještě chvíli povaříme. Při podávání dáme na každou porci kolečko kapie a do jeho středu ušlehanou šlehačku. Citrón nakrájený na kolečka podáváme zvlášť. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zámecký telecí paprikáš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí játra po maďarsku, pikantní telecí játra v alobalu, telecí řízky v těstíčku, telecí ledvinky na víně, telecí hrnec, zámecký řízek, telecí žebírka se sýrem a se žampióny, telecí játra po benátsku, dušené telecí maso, dušené telecí maso ii zámecký telecí paprikáš, recept, hlavní jídla |