KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zámecký telecí paprikáš

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zámecký telecí paprikáš potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g telecího plecka
   • 1 cibule
   • 50 g mrkve
   • 50 g celeru
   • 30 g hrášku bez nálevu
   • 80 g žampiónů
   • 40 g kapie
   • 80 g másla
   • sůl
   • 10 g mleté červené papriky
   • 40 g mouky
   • 1 citrón
   • 1 dcl sladké smetany
   • 0,5 dcl šlehačky
Recept zámecký telecí paprikáš připravíme takto:
Na másle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme červenou papriku, sůl a maso nakrájené na kostky a dusíme do poloměkka. Potom přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, hrášek a nakrájené žampióny. Až bude maso měkké, zahustíme smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, a ještě chvíli povaříme. Při podávání dáme na každou porci kolečko kapie a do jeho středu ušlehanou šlehačku. Citrón nakrájený na kolečka podáváme zvlášť.





zámecký telecí paprikáš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz