![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g telecího plecka • 1 cibule • 50 g mrkve • 50 g celeru • 30 g hrášku bez nálevu • 80 g žampiónů • 40 g kapie • 80 g másla • sůl • 10 g mleté červené papriky • 40 g mouky • 1 citrón • 1 dcl sladké smetany • 0,5 dcl šlehačky Recept zámecký telecí paprikáš připravíme takto:
Na másle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme červenou papriku, sůl a maso nakrájené na kostky a dusíme do poloměkka. Potom přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, hrášek a nakrájené žampióny. Až bude maso měkké, zahustíme smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, a ještě chvíli povaříme. Při podávání dáme na každou porci kolečko kapie a do jeho středu ušlehanou šlehačku. Citrón nakrájený na kolečka podáváme zvlášť. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zámecký telecí paprikáš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí řízky s hříbky, plněný telecí řízek, telecí řízky v těstíčku, telecí medailónky se sýrovou omáčkou, zámecký řízek, smažené telecí nožičky, dušené telecí maso ii, zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce, plněná telecí kýta, telecí maso se smetanovou omáčkou zámecký telecí paprikáš, recept, hlavní jídla |