![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g telecího plecka • 1 cibule • 50 g mrkve • 50 g celeru • 30 g hrášku bez nálevu • 80 g žampiónů • 40 g kapie • 80 g másla • sůl • 10 g mleté červené papriky • 40 g mouky • 1 citrón • 1 dcl sladké smetany • 0,5 dcl šlehačky Recept zámecký telecí paprikáš připravíme takto:
Na másle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme červenou papriku, sůl a maso nakrájené na kostky a dusíme do poloměkka. Potom přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, hrášek a nakrájené žampióny. Až bude maso měkké, zahustíme smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, a ještě chvíli povaříme. Při podávání dáme na každou porci kolečko kapie a do jeho středu ušlehanou šlehačku. Citrón nakrájený na kolečka podáváme zvlášť. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zámecký telecí paprikáš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí maso s cibulí, roláda z telecího masa, balkánské telecí kotlety, telecí řízky s hříbky, telecí ragú s olivami, smažené telecí nožičky, telecí koleno na divoko, jemný telecí guláš s párkem, telecí plec s hráškem, telecí řízky s rajčaty zámecký telecí paprikáš, recept, hlavní jídla |