![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecího masa • 400 g konzervovaných loupaných rajčat • 100 ml bílého vína • 300 g těstovin • 2 rajčata • 20 g másla • 1 malá cibule • 2 lžíce cukru • 1 citrón • 1 lžíce hladké mouky • čerstvá bazalka • olej • sůl • pepř Recept telecí maso s rajčaty připravíme takto:
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo, olej a zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dorůžova. Pak přimícháme rajčata, víno a cukr s citrónovou šťávou a dusíme pod pokličkou 10 až 15 minut, dokud maso nezměkne. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu a scedíme. Masovou směs smícháme s nakrájenými čerstvými rajčaty a nasekanou bazalkou, přidáme uvařené těstoviny, zamícháme a krátce prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí maso s rajčaty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový guláš se zelím a rajčaty, vepřové maso po staročesku, roláda z telecího masa, telecí závitky, telecí řízek s lehkým bramborovým salátem, dušená tykev s česnekem a rajčaty, masový nákyp, králičí maso na hořčici, skopová kýta s rajčaty, telecí řízky s vejci a hráškem telecí maso s rajčaty, recept, hlavní jídla |