![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecího masa • 400 g konzervovaných loupaných rajčat • 100 ml bílého vína • 300 g těstovin • 2 rajčata • 20 g másla • 1 malá cibule • 2 lžíce cukru • 1 citrón • 1 lžíce hladké mouky • čerstvá bazalka • olej • sůl • pepř Recept telecí maso s rajčaty připravíme takto:
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo, olej a zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dorůžova. Pak přimícháme rajčata, víno a cukr s citrónovou šťávou a dusíme pod pokličkou 10 až 15 minut, dokud maso nezměkne. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu a scedíme. Masovou směs smícháme s nakrájenými čerstvými rajčaty a nasekanou bazalkou, přidáme uvařené těstoviny, zamícháme a krátce prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí maso s rajčaty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso na divoko, dušená cibule s rajčaty a jablkem, vepřové maso na žampiónech, telecí guláš, telecí řízky s houbami a sýrem, rolovaná telecí pečeně, uzené maso s mrkví, jehněčí maso na paprice, fettuccine s karamelovými rajčaty, dušené telecí v římském hrnci telecí maso s rajčaty, recept, hlavní jídla |