KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušené telecí v římském hrnci

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené telecí v římském hrnci potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g telecího masa
   • 1 cibule
   • 30 g másla nebo margarínu
   • 200 g dlouhozrnné rýže
   • 750 ml vody
   • 1 lžička soli
   • černý pepř
   • 1 lžíce sekané petrželky
Recept dušené telecí v římském hrnci připravíme takto:
Telecí maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky jako na guláš. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Namočený římský hrnec vymažeme rozpuštěným máslem a vložíme do něho nakrájené maso s cibulí. Hrnec přikryjeme, vsuneme do studené trouby a Dusíme asi 60 minut v elektrické troubě při 200°C, v horkovzdušné při 160 °C a v plynové na stupni 4 nebo 5. Rýži na sítu promyjeme studenou vodou a necháme okapat. Vodu přivedeme k varu. Vodu a rýží přidáme do hrnce, osolíme a opepříme a dusíme dalších 20 až 25 minut. Před podáváním posypeme petrželkou.





dušené telecí v římském hrnci, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz