![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g rýže • 500 g libového bůčku • 500 g kysaného zelí • 2 ks cibule • 1 lžíce oleje • 50 g tvrdého strouhaného sýra • 4 lžíce zakysané smetany • sůl • 2 lžíce nasekané petrželové natě na ozdobení Recept střítežské zelí připravíme takto:
Rýži přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařenou rýži necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme nakrájený bůček a osmahneme. Podle potřeby osolíme. Zapékací misku vymažememe tukem a klademe do ní střídavě vrstvu zelí, vařené rýže a směsi bůčku. Takto postupujeme do spotřebování všech surovin. Povrch posypeme polovinou nastrouhaného sýra a zapečeme v předehřáté troubě při 180°C (asi 30 minut). Při podávání porce střítežského zelí posypeme zbylým sýrem, zalijeme podle chuti zakysanou smetanou a ozdobíme petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Střítežské zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: salát z červeného zelí iii, bramborové šišky s kysaným zelím, plněné zelí po maďarsku, kuřecí stehna na zelí, plněné zelí v římském hrnci, kotlety se zelím, uherské zelí, bramborové špalky s uzeným masem a se zelím, brambory zapečené s masem a bílým zelím, opečená šunka se zelím střítežské zelí, recept, hlavní jídla |