KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Plněné zelí po maďarsku

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept plněné zelí po maďarsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg mletého masa
   • 1 hlávka zelí
   • 0,5 kg kyselého zelí
   • 100 g rýže
   • slanina
   • 1 cibuli
   • sůl
   • pepř
   • 1 zelená nepálivá paprika
   • kečup
Recept plněné zelí po maďarsku připravíme takto:
Maso umeleme i se zelenou paprikou, přidáme propranou rýži, sůl, pepř a vegetu. Cibuli osmažíme se slaninou a přidáme do mleté směsi. Dochutíme kečupem (asi tak deci). Ve slané vodě uvaříme celou hlávku zelí, tu oloupeme na jednotlivé listy. Zelné listy plníme masovou směsí a pokládáme do předem připraveného hrnce, kde jsme si na dno naskládali polovinu kyselého zelí. Až všechny závitky naskládáme, zasypeme zbytkem kyselého zelí a navrch dáme rajský protlak, zalijeme vodou asi do tři čtvrtin a dáme vařit. Vaříme necelou hodinku. Podáváme s chlebem. Můžeme nechat uležet v lednici - čím déle, tím lépe.





plněné zelí po maďarsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz