![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg mletého masa • 1 hlávka zelí • 0,5 kg kyselého zelí • 100 g rýže • slanina • 1 cibuli • sůl • pepř • 1 zelená nepálivá paprika • kečup Recept plněné zelí po maďarsku připravíme takto:
Maso umeleme i se zelenou paprikou, přidáme propranou rýži, sůl, pepř a vegetu. Cibuli osmažíme se slaninou a přidáme do mleté směsi. Dochutíme kečupem (asi tak deci). Ve slané vodě uvaříme celou hlávku zelí, tu oloupeme na jednotlivé listy. Zelné listy plníme masovou směsí a pokládáme do předem připraveného hrnce, kde jsme si na dno naskládali polovinu kyselého zelí. Až všechny závitky naskládáme, zasypeme zbytkem kyselého zelí a navrch dáme rajský protlak, zalijeme vodou asi do tři čtvrtin a dáme vařit. Vaříme necelou hodinku. Podáváme s chlebem. Můžeme nechat uležet v lednici - čím déle, tím lépe. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněné zelí po maďarsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněné cibule, irské plněné kotlety, zapečený salám se zelím, kuřecí nákyp s kysaným zelím, mleté maso v zelí, sumec s čínským zelím, staročeské kuře se zelím, kotlety se zelím, plněné tvarohové knedlíky, karbanátky plněné žampiony plněné zelí po maďarsku, recept, hlavní jídla |