KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bramborové špalky s uzeným masem a se zelím potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g brambor
   • 130 g polohrubé mouky
   • 1 vejce
   • voda
   • sůl
   • 500 g uzeného masa
   • 1 cibule
   • olej
   • na zelí: 680 g zelí ve sladkokyselém nálevu + 2 lžíce hladké mouky + 2 lžíce másla + cukr + sůl
Recept bramborové špalky s uzeným masem a se zelím připravíme takto:
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Druhý den oloupeme a najemno nastrouháme. Na vále smícháme jemně osolené brambory s vejcem a moukou, vypracujeme tužší těsto. Těsto rozdělíme na díly a z těch vytvarujeme jednotlivé válečky o průměru asi 2 cm. Nožem rozkrájíme válečky na stejně velké špalky. Ty pak postupně vkládáme do vroucí vody a po zavaření je opatrně nadzvedneme, aby se nepřilepily ke dnu. Jakmile nám špalky vyplavou napovrch, povaříme je ještě asi 2 minuty. Zelí povaříme s trochou vody asi 10 minut. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, tou pak zelí zahustíme a ještě chvíli provaříme. Nakonec dochutíme solí a cukrem. Uzené maso nakrájíme na menší kostky spolu s oloupanou cibulí a orestujeme na oleji.Při podávání poklademe špalky se zelím na talíř a navrch přidáme orestované kousky masa s cibulí.





bramborové špalky s uzeným masem a se zelím, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz