KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Štrasburská roláda

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept štrasburská roláda potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g očištěné svíčkové
   • 150 g husích jater
   • 100 g uvařené šunky
   • 60 g uzené slaniny
   • 1 vejce uvařené natvrdo
   • 20 g čerstvého másla
   • 40 g tuku
   • sůl
   • pepř
   • vývar
Recept štrasburská roláda připravíme takto:
Odleželou svíčkovou odblaníme a rozkrojíme na plát v podobě obdélníku. Pak ji zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na ni poklademe plátky šunky, husích jater, vejce nakrájené na kolečka a plátky uzené slaniny. Maso zavineme jako roládu a převážeme tenkým motouzem. Na rozehřátém tuku ze všech stran opečeme, pak podlijeme horkým vývarem a dáme péct do trouby. Pečeme 20 minut, přičemž občas poléváme vlastní šťávou. Upečenou roládu nakrájíme na porce, polijeme šťávou a zjemníme čerstvým máslem. K štrasburské roládě podáváme dušenou rýži či vařené brambory, které můžeme posypat petrželkou.





štrasburská roláda, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz