![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g očištěné svíčkové • 150 g husích jater • 100 g uvařené šunky • 60 g uzené slaniny • 1 vejce uvařené natvrdo • 20 g čerstvého másla • 40 g tuku • sůl • pepř • vývar Recept štrasburská roláda připravíme takto:
Odleželou svíčkovou odblaníme a rozkrojíme na plát v podobě obdélníku. Pak ji zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na ni poklademe plátky šunky, husích jater, vejce nakrájené na kolečka a plátky uzené slaniny. Maso zavineme jako roládu a převážeme tenkým motouzem. Na rozehřátém tuku ze všech stran opečeme, pak podlijeme horkým vývarem a dáme péct do trouby. Pečeme 20 minut, přičemž občas poléváme vlastní šťávou. Upečenou roládu nakrájíme na porce, polijeme šťávou a zjemníme čerstvým máslem. K štrasburské roládě podáváme dušenou rýži či vařené brambory, které můžeme posypat petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Štrasburská roláda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bůčková roláda s králíkem, kuřecí roláda s klobásou, velikonoční masová roláda s vejci, roláda z telecího masa, roláda z králíka, kůzlečí roláda, hovězí křenová roláda, roláda z kančí kýty s houbovou náplní, telecí roláda s palačinkami, skopová roláda s klobásou štrasburská roláda, recept, hlavní jídla |